Ortodonti Tedavisi Nedir


Bazı genetik ve fiziksel faktörlere bağlı olarak diş yapısının olması gerektiğinden daha farklı ve çapraşık görünmesi gibi yapısal bozuklukları düzeltmek adına uygulanan tedaviler ortodonti bilim dalını ilgilendirecektir. Ortodontik tedavi almak için normal diş yapısından farklı olarak dişlerde çarpık ve de birbiri üzerine binmiş bir görüntü oluşması gerekir. Bu tür problemlerin meydana gelmesinde birbirinden farklı çok sayıda neden vardır. Ancak bilinen en temel nedenler arasında hastaların alt çenesinin ileride ya da geride olması, iskelet bozuklukları ve kişilerde çene yapısında uyumsuzluk olması yer alacaktır. Söz konusu problemler Samsun Diş Hastanesi hekimleri tarafından kolaylıkla ve modern teknolojik imkanlar kullanılarak tedavi edilebilecektir. Ancak tedavi süreci başlatılmadan önce mutlaka ortodontik problemlerin neden oluştuğu tespit edilmelidir.


Ortodontik Tedavi Nasıl Yapılır


Ortodontik diş sorunlarına yol açacak birçok faktör vardır. Mesela çocukların çok fazla biberon veya emzik kullanması, el tırnaklarının emilmesi ya da genetik nedenler dişlerin estetik görünümlerini yitirmesine sebebiyet verecektir. Aynı zamanda erken yaşlarda çıkan süt dişlerinin de erken veya geç kaybedilmesi de dişlerin yapısında değişiklik olmasına neden olabilir. Ortodontik tedaviler diş hekimleri tarafından profesyonelce tamamlandıktan sonra Samsun diş implant uygulamalarına da gerek görülebilecektir. İmplant uygulamaları bilindiği gibi ağızda eksik diş olması durumunda kalıcı bir çözüm üretmek için tercih edilen protez tedavisidir. Öyle ki ortodontik tedavilerin tamamlanmasından sonra ağız içinde eksik dişin ya da damaktaki dişler arasında büyük boşlukların olması da kötü görünüme yol açar. Bu gibi durumlarda da estetik görünüm sekteye uğrayacaktır.


Samsun ortodonti doktorları tedavi uygularken hastaları mutlaka ön muayeneden geçireceklerdir. Böylece ağız içinde mevcut bulunan uyumsuzluk, sıkışıklık, yamukluk, diş eksikliği veya çapraşıklık gibi sorunlar tespit edilerek, kişilere hangi tedavi yönteminin uygulanması gerektiğine karar verilecektir. Yapılacak muayenede ortodontistler ağız içini detaylı bir şekilde kontrol ederler. Daha sonrasında ise doğrudan hazırlık aşamasına geçilecektir. Hazırlık aşamasında ağız içi hijyeni sağlanacak ve çürük varsa tedavi edilecektir. Akabinde de ölçüm ya da analizler gerçekleştirilecek ve uygulan tedavi usulüne uygun bir şekilde tamamlanacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kesintisiz Anime İzle Animewho.com

Dijital Platformlarda Ücretsiz Dizi/Film Nasıl İzlenir?

Almanya Büyü Bozan Hocalar - Medyum