Miras Avukatı Nedir?


Bir kişinin ölümü ya da gaiplik durumu sonucunda malvarlığını düzenleyen hukuk dalı miras hukuku olarak adlandırılmaktadır. Miras hukuku davalarında ayrıntıların fazla olması nedeniyle uzun bir süreç karşımıza çıkmaktadır. Miras hukuku alanındaki sorunların çözümü için miras avukatları bulunmaktadır. Miras avukatı yasal olarak belirtilmiş şekilde bir branşları bulunmasa da halk arasında böyle bilinen uzmanlar bulunmaktadır. Miras hukuku davaları ülkemizde çok fazla açılmaya başlanmıştır. Sürekli olarak karşılaşılan miras hukukunun farklı ayrıntıları bulunmaktadır. Mirasta mal paylaşımı, mirasta saklı pay, tenkis davası, mirastan mal kaçırma, mirasın reddi, vasiyetnamenin iptali ve düzenlenmesi gibi sorunların çözülmesi ilgili mahkemeler tarafından yapılmaktadır. Hukuk büromuz tüm miras hukuku davalarında sizlere en iyi hizmeti sunmaktadır.


İstanbul Miras Avukatı olarak sizlere miras hukuku davalarınızda en hızlı süreç ile nasıl bir yol izlemeniz gerektiği konusunda yardımcı olmaktayız. Miras hukukunda kabul görmüş olan iki çeşit yasal mirasçı bulunmaktadır. Bu mirasçılar yasal mirasçı ve atanmış mirasçı olarak birbirinden ayrılmaktadır. Miras hukuku alanında kullanılan terimlerden biri olan tereke, bireylere bağlı olmayan ve mirasçılara verilen mal varlığı anlamına gelmektedir. Mirası bırakanlar, kendi iradeleriyle atanmış mirasçı seçebilmektedir.


Miras Hukukunda Mal Paylaşımı


Bir kişinin ölmesi veya gaip kalması durumunda ortaya çıkacak mirasın paylaşımında dikkat edilen özel durumlar bulunmaktadır. Miras bırakan kişinin vasiyetnamesinin bulunması durumunda, vasiyetnamede belirtilen durumlar dikkate alınmaktadır. Yaşamına devam eden vasiyetname hazırlamamış kişilerin miras paylaşımı çeşitli durumlara bakılarak yapılmaktadır. Mal varlığının dağıtılmasında en önemli durum miras veren kişinin eşinin hayatta olup olmamasıdır. Eşin hayatta olması durumunda miras mallarının dörtte biri eşe verilerek geri kalanı ise çocukları arasında eşit bir şekilde paylaştırılır. Miras paylaşımı konusunda uzman avukatlarımızla birlikte sizlere en iyi hizmeti vererek tüm ihtiyaçlarınızı karşılamaktayız. Uzun bir süreç gerektiren miras hukuku davalarında her türlü durumu sizler için çözüme ulaştırarak davalarınızı üstlenmekteyiz. Gerekli tüm bilgi ve süreçler hakkında sizlere bilgilendirme yapılarak işlemler sürdürülür. Miras paylaşımı hakkında detaylı bilgi almak, süreçleri öğrenmek için hukuk büromuzla iletişime geçebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kesintisiz Anime İzle Animewho.com

Dijital Platformlarda Ücretsiz Dizi/Film Nasıl İzlenir?

Almanya Büyü Bozan Hocalar - Medyum