Isı Yalıtımının Faydaları


Binaların iç ve dış görünümlerini güzelleştirmek ve aynı zamanda da ısıdan tasarruf edebilmek için yalıtım yani mantolama yapılmaktadır. Günümüzde profesyonel alanda dış cephe kaplama hizmeti veren çok sayıda firma bulunur. Ancak en iyi ve uzun ömürlü dekorasyon hizmetini alabilmek için bazı kriter oluşturulması gerekmektedir. Öyle ki ısı yalıtımı düzgün bir şekilde yapıldığında kullanıcılarına çok sayıda fayda sağlar. Mesela, kışın ısıdan tasarruf etmeyi sağlarken, yaz aylarında da binaların daha serin olmasını sağlamaktadır. Ayrıca sürekli artan faturalarda olumlu bir değişiklik meydana getirmektedir. Yapılan doğru yalıtım uygulamaları ısınma için ekstra bir bütçe ayırılmasına ihtiyaç yaratmamaktadır. İzolasyon; çevre kirliliğini azaltan, konutların ömrünü ve değerini arttıran, yaşam alanlarına konfor getiren, konutları küf ve nemden koruyan, konutları olumsuz hava koşullarından koruyan yani onarım masraflarını azaltan bir sistemdir. Bu nedenle de günümüzde yaşam alanlarında olmazsa olmaz ihtiyaçlar arasında yerini almıştır.


Isı Yalıtımının Uygulandığı Alanlar


Isı yalıtımı birçok alanda uygulanabilmektedir. Özellikle de iç mekan yenileme ve dış mekan yenileme işlemleri için daha sık tercih edilen bir yöntemdir. Tüm bunlara ek olarak ise düz teraslarda ya da eğik çatılarda, binaların dışa bakan iç duvarlarında, çıkma tabanlarda, garaflarda, depolarda, iş yerlerinde ve de toprakla teması olan döşemelerde veya da duvarlarda uygulanması mümkündür. Epoksi zemin kaplama da izolasyonun önemli bir parçasıdır. Bu nedenle izolasyon yaptıracak olanların mutlaka zeminlerini de epoksi ismi verilen malzemelerle kaplatması önerilmektedir. Böylece tam yalıtım sağlanmış olacaktır.


Isı Yalıtımı Malzemeleri


Yalıtım sistemleri uygulanırken tercih edilen malzemeler çok önemlidir. Çünkü yalıtım için duvar veya ilgili alanlara monte edilen ürünler, uzun ömürlü olmak zorundadır. Aksi takdirde izolasyon işlemlerinden yeteri kadar verim alınamamaktadır. Mantolama betopan yapılırken genellikle kullanılan malzemeler; cam yünleri, taş tünleri, fenol köpüğü ve de ekstrude polistirendir. Ayrıca ekstrude polistirenlerin bir diğer türü olan ekspande polistiren de izolasyonda kullanılabilir. Bunların yanı sıra ise cam köpüğü, ahşap yünü levhalar ve genleştirilmiş perlik de olmazsa olmaz malzemeler arasında bulunacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kesintisiz Anime İzle Animewho.com

Dijital Platformlarda Ücretsiz Dizi/Film Nasıl İzlenir?

Almanya Büyü Bozan Hocalar - Medyum